Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salata de vară: Ingrediente minune pe care trebuie neapărat să le conțină

CC0 / Pixabay / RitaE / Салат из овощей, фото из архива
Салат из овощей, фото из архива - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii ne recomandă că consumăm cât mai multe salate în timpul verii pentru a ne lua doza zilnică de vitamine.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Este un mit faptul că salatele care conțin grăsimi îți pot aduce kilograme în plus. Specialiștii ne recomandă să le folosim în fiecare salată pe care o preparăm, indiferent când este servită, la prânz sau la cină. Nutriționiștii spun că grăsimile care sunt consumate în combinație cu verdețurile aduc doar beneficii pentru sănătății și nu au nici un aport la creșterea în greutate.

Data viitoare când îți prepari o salată asigură-te că vei pune cel puțin două dintre ingredientele de mai jos în ea:

Verduras - Sputnik Moldova
Important: Fructe și legume care ne pot proteja de cancer

Ulei de măsline

Nu este nevoie să pui foarte mult ulei în salată. Este suficientă jumătate de lingură. Acest ingredient îți va furniza 3,3 grame de grăsimi monosaturate și vitamina E.

Avocado

Are 30 de grame de grăsimi nesaturate, dintre care 16 sunt monosaturate. Asta înseamnă că un sfert din acest fruct este suficient ca sa-ți iei doza necesara de licopen, beta-caroten si alți antioxidanți de absorbție.

Măsline

Acest aliment este foarte bogat în grăsimi monosaturate. Ai nevoie doar de 10 măsline într-o salată ca să fie sănătoasa la maxim.

Brânza proaspătă

Nu trebuie să lipsească din alimentația de zi cu zi, dar nici din salate. Brânza este extrem de sănătoasa conține calciu, grăsimi și multe proteine.

Nuci

Dacă nu le-ai încercat încă într-o salată, nu știi ce ai pierdut. Nucile nu sunt doar sățioase și gustoase, dar dau și o aroma aparte salatelor.

Fluxul de știri
0