Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Important: Fructe și legume care ne pot proteja de cancer

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Revista Academiei Americane de Dermatologie a publicat un studiu în care demonstrează că anumite alimente pot oferi un scut de protecție împotriva cancerului de piele

CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik. Un studiu publicat acum câțiva ani în Revista Academiei Americane de Dermatologie demonstrează științific că anumite alimente pot oferit un scut de protecție împotriva cancerului de piele (cel mai des întâlnit tip de cancer), conferind în același timp o piele cu aspect tânăr și neted.

Vă prezenta câteva dintre fructele și legumele care conțin din belșug aceste vitamine și pe care le puteți consuma pe timpul verii, asigurând atât protecție împotriva razelor ultraviolete, cât și un tonus excelent al pielii:

Operation - Sputnik Moldova
A fost descoperită cauza principală a îmbolnăvirii de cancer

Pepenele roșu: Acest simbol al verii conține aproximativ 90% apă, care are rolul de a hidrata organismul. De asemenea, pepenele conține multă vitamina C, necesară pentru producția de colagen.

Fructele de pădure: Fie că e vorba de afine, coacăze negre, mure, zmeură, merișoare și căpșuni, toate ajută corpul să producă colagen, responsabil pentru aspectul suplu și neted al pielii. Afinele în special sunt pline cu compuși eficienți în neutralizarea radicalilor liberi, generați de expunerea excesivă la raze ultraviolet.

Morcovii: Aceștia ajută la îmbunătățirea vederii, însă ei pot preveni și uscăciunea pielii. Conțin betacaroten, pe care corpul îl folosește pentru a sintetiza vitamina A, cu rol hidratant asupra pielii. Morcovii sunt și o sursă de vitamina C.

Ananasul: Alături de vitamine și minerale, acest fruct tropical conține și bromelaină, considerată a combate inflamația, respectiv cea asociată arsurilor solare. Ananasul are în compoziție și cantități mari de vitamina A și C, importante în procesul de fabricare a colagenului.

Ieromonahul Hrisostom Filipescu, România - Sputnik Moldova
Societate
Un călugăr din România spune care este adevărata cauză a îmbolnăvirii de cancer

Citricele: Fie că este vorba de portocale, grapefruit, lămâi, toate citricele sunt deopotrivă benefice pielii. Vitamina C și aminoacizii din ele, cum sunt prolina și lizina, joacă un rol important în producția de colagen.

Castravetele: Femeile sunt specialiste în utilizarea acestei legume pentru a combate deranjantele cearcăne, însă se pare că și ingerarea sa este la fel de benefică pentru piele. Castravetele conține în mare parte apă, prin urmare hidratează și împrospătează întregul organism și bineînțeles pielea.

Roșiile: Acestea sunt desemnate drept alimentul perfect pentru protejarea celulelor pielii, datorită licopenului care combate ridurile și liniile fine. Culoarea specifică este conferită chiar de licopen care s-a dovedit științific că previne arsurile solare.

Porumbul: Consumat îndeosebi vara, porumbul constituie o sursă excelentă de luteină, un tip de carotenoidă. Asemenea licopenului, luteina protejează pielea de leziuni ultraviolete.

Mango: O sugestie exotică pentru bunăstarea pielii este mango care conține mai mult de 20 de varietății de vitamine și minerale. Fructul de mango are un profil de enzimă acidă și conține betacaroten și derivați ai vitaminei A care activează regenerarea celulară.

Fluxul de știri
0