Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șocant: Iată ce pățește fiecare a cincea femeie din Republica Moldova

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочее место
Рабочее место - Sputnik Moldova
Abonare
Tot mai multe femei din Moldova se confruntă cu fenomenul hărțuirii sexuale la locul de muncă.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Fenomenul hărțuirii sexuale la locul de muncă este întâlnit pe larg în Republica Moldova. Fiecare a cincea moldoveancă este supusă hărțuirii sexuale de colegii de muncă sau de șefi.

Полиция США - Sputnik Moldova
Un politician s-a sinucis după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală

Potrivit statisticii, alte 20% dintre femei au fost amenințate și li s-a propus să întrețină relații sexuale de către profesori pentru a fi privilegiate în procesul de studii. 

Statisticile mai arată că aproximativ 60 la sută dintre persoane consideră că femeile hărțuite poartă cea mai mare vină pentru situațiile de hărțuire, manifestând un comportament nepotrivit și îmbrăcând ținute provocatoare.

Formele subtile de hărțuire sexuală sunt cele mai des întâlnite în societatea noastră. Este vorba de priviri insistente, îmbrățișări și glume care implică un limbaj sexual. Cel mai des manifestă un astfel de comportament sunt șefii, colegii și profesorii. 

Fluxul de știri
0