Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Una caldă, alta rece. Lumina se va ieftini, iar apa se va scumpi

© Sputnik / Rodion Procabani
bani - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE ar putea decide săptămâna aceasta asupra micșorării tarifelor pentru energia electrică, concomitent instituția ar putea lua decizia cu privire la creșterea tarifelor pentru apa livrată consumatorilor din Chișinău.

CHIȘINĂU, 13 iunie – Sputnik. Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) se va convoca vineri, 15 iunie, în câteva ședințe publice la care va decide asupra reducerii tarifelor pentru energia electrică și majorarea tarifelor pentru apa livrată chișinăuienilor de SA ”Apă-Canal Chișinău”. 

Родник - Sputnik Moldova
Se anunță noi majorări de tarife. În Chișinău va crește din nou tariful la apă

Societatea pe Acțiuni ”Apă-Canal Chișinău” a înaintat un demers către ANRE cu solicitarea de majorare a tarifelor la apa potabilă pe care o livrează consumatorilor din Chișinău. Ultima majorare a tarifului la apa potabilă în Chișinău a avut loc în luna mai anul trecut. Acum consumatorii din Capitală plătesc pentru un metru cub de apă 10,69 de lei.

Furnizorul de apă cere acum ca acest tarif pentru consumatorul final să fie majorat până la 12,13 lei pentru un metru cub, adică o creștere cu 1,44 de lei pentru o tonă de apă consumată de consumatorii casnici.

În cererea sa adresată către ANRE, Gas Natural Fenosa solicită o micșorare a tarifelor la energia livrată consumatorilor cu 5,5 la sută. În prezent consumatorii casnici achită pentru un kWh 1,99 de lei.

Fluxul de știri
0