Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Se anunță noi majorări de tarife. În Chișinău va crește din nou tariful la apă

© Sputnik / Евгений ПанасенкоРодник
Родник - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăuienii trebuie să se pregătească pentru cheltuieli suplimentare la achitarea serviciilor comunale. Tariful la apă ar putea crește.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik. Societatea pe Acțiuni ”Apă-Canal Chișinău” intenționează să se adreseze Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) cu solicitarea de majorare a tarifelor la apa potabilă pe care o livrează consumatorilor din Chișinău. 

Вода, APĂ - Sputnik Moldova
Societate
Schimbare importantă. Consumatorii de apă din Chișinău trebuie să știe asta

Directorul întreprinderii, Veronica Herța, a declarat că instituția va înainta acest demers ANRE în câteva săptămâni, după ce va încheia calculele de ajustare a tarifelor. Potrivit directorului Apă-Canal Chișinău, solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău se va face în conformitate cu Metodologia de calculare a tarifelor și nu în baza cifrelor. 

În opinia lui Herța, tarifele la apă în Chișinău ar trebui majorate treptat, în fiecare an, pentru a evita disconfortul pe care îl simt consumatorii atunci când tariful este crescut considerabil o dată în câțiva ani. 

” Solicitarea de majorare a tarifelor la apă și canalizare în municipiul Chișinău se va face în conformitate cu Metodologia de calculare a tarifelor și nu în baza cifrelor, care sunt neargumentate. Considerăm că, de fapt, corect ar fi ca tariful la apă să fie ajustat în fiecare an”, a declarat Herța.

Potrivit directorului Apă-Canal Chișinău, dacă vrem apă calitativă și servicii calitative, trebuie să investim, dar pentru aceasta sunt necesari mulți bani. 

Ultima majorare a tarifului la apa potabilă în Chișinău a avut loc în luna mai anul trecut. Acum consumatorii din Capitală plătesc pentru un metru cub de apă 10,69 de lei.

Fluxul de știri
0