Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

ANRE: Reacție la decizia instanței de judecată

© Sputnik / Evgheni PanasencoANRE
ANRE - Sputnik Moldova
Abonare
ANRE a reacționat la decizia instanței de judecată cu privire la noile tarife plafon.

CHIȘINĂU, 13 iun — Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a reacționat oficial la decizia instanței de judecată de anulare a hotărârii prin care a au fost aplicate noile tarife plafon.

Tudor Copaci - Sputnik Moldova
Reacția directorului ANRE la decizia Judecătoriei Chișinău

Astfel, prețurile la carburanți vor fi recalculate astăzi de petroliști la nivelul tarifelor plafon aplicate în perioada 17 mai — 12 iunie.

„În scopul executării Încheierii Judecătoriei Chișinău din 12.06.2018, prin care s-a dispus măsura asiguratorie judiciară, aplicată prin suspendarea executării Ordinului nr. 61-a din 12.06.2018, în conformitate cu art. 178 al Codului de procedură civilă, potrivit căruia încheierea judecătorească de asigurare a acțiunii se execută imediat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică informează că, începând cu data de 13.06.2018, ora 15:01, prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale vor constitui 19.15 lei/litru pentru benzina Premium A-95 și de 17.09 lei/litru pentru motorină", se arată într-un comunicat de presă a instituției.

Un litru de benzină Premium A-95 nu va trebui să depășească 19.15 lei pentru un litru, iar unul de motorină 17.09 lei. Tarifele plafon vor intra în vigoare de la ora 15:00.

Fluxul de știri
0