Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

© AFP 2024 / Jeff KowalskyDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Donald Trump a anunțat că suspendă introducerea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord, renunță la exerciții militare în regiune și că este dispus să reia relațiile diplomatice cu Phenianul.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că a renunțat la impunerea a 300 de sancțiuni împotriva Coreei de Nord.

"Aveam o listă de 300 de sancțiuni", le-a spus Trump jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, decizia de a nu aplica asemenea măsuri este dictată de faptul că un astfel de pas ar arăta "nerespectuos".

Donald Trump și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după summitul istoric

"Cu toate acestea, noi ne rezervăm dreptul de a introduce sancțiuni", a adăugat președintele american.

Trump a mai menționat că SUA va renunța la exerciții militare în regiune atât timp cât negocierile cu Coreea de Nord vor evolua într-o direcție bună. În același timp, liderul SUA a declarat că Washingtonul nu va reduce deocamdată numărul bazelor militare în Coreea de Sud.

Trump s-a arătat disponibil să restabilească relațiile diplomatice cu Phenian, însă acest lucru "nu va avea loc imediat". În afară de aceasta, președintele a subliniat necesitatea încetării formale a stării de război între cele două state.

Fluxul de știri
0