Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Kim se angajează la "Denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" - Ce va avea în schimb

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Donald Trump și Kim Jong-un au semnat un document după un summit istoric, care a avut loc la Singapore, în data de 12 iunie. Trump a declarat că procesul de denuclearizare din Coreea de Nord va începe "foarte repede", în timp ce liderul nord-coreean a declarat că lumea este pe cale să vadă "o schimbare majoră".

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Kim Jong-un și-a reiterat angajamentul de a "denucleariza complet Peninsula Coreeană", într-un document comun semnat marți cu președintele Trump la Singapore.

Donald Trump și Kim Jong-un - Sputnik Moldova
Kim Jong Un, revoltat împotriva SUA: "Nu permit gunoaielor umane să arunce cu noroi"

Potrivit presei, textul nu menționează "denuclearizarea completă, verificabilă și ireversibilă", însă reafirmă Declarația de la Panmunjom, semnată de Kim la 27 aprilie 2018.

Washingtonul și Phenianul se obligă, de asemenea, să recupereze prizonierii de război și dispăruți în acțiuni, inclusiv "repatrierea imediată a persoanelor deja identificate".

Statele Unite ale Americii se angajează să acorde "garanţii de securitate" Coreei de Nord, potrivit AFP.

Ambele țări au convenit asupra continuării negocierilor conduse de secretarul de stat american Mike Pompeo și un oficial nord-coreean de nivel înalt, "cât mai curând posibil", pentru a pune în aplicare rezultatele summitului istoric.

Fluxul de știri
0