Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Declarația lui Trump după întâlnirea cu Kim Jong-un

© REUTERS / Jonathan ErnstDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american, Donald Trump, a făcut declarații de presă după discuțiile avute cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

CHIȘINĂU, 12 iun — Sputnik. Președintele american, Donald Trump, a ținut o conferință de presă în urma discuțiilor purtate cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un, potrivit RT. 

Donald Trump și Kim Jong Un - Sputnik Moldova
Kim se angajează la "Denuclearizarea completă a Peninsulei Coreene" - Ce va avea în schimb

"Este o onoare să mă adresez popoarelor lumii după acest summit istoric", a declarat Donald Trump. "Mă bucur să fac acest anunț", a mai spus el.

"Vreau să-i mulțumesc președintelui Kim pentru pasul spre viitorul luminos. Președintele Kim este un om foarte cinstit, direct și productiv", a spus președintele SUA.

"Am intrat într-o nouă eră glorioasă de securitate și prosperitate", a adăugat Trump.

"Am fost de acord să punem în aplicare acordul nostru cât mai curând posibil", a declarat Donald Trump reporterilor, adăugând că Kim Jong-un este determinat să implementeze acordul.

"Președintele Kim mi-a spus că Coreea de Nord a distrus deja un important loc de testare a focoaselor nucleare", a spus liderul american.

"Președintele Kim are șansa incredibilă de a crea și de a vedea un viitor pașnic pentru oamenii din țara sa", a mai menționat el.

Răspunzând la întrebarea unui jurnalist, președintele Trump a spus că SUA și Coreea de Nord au "convenit o denuclearizare completă a Peninsulei Coreene". Și procesul de denuclearizare va fi verificat.

Vorbind despre problema drepturilor omului în RPDC, Donald Trump a declarat jurnaliștilor că au discutat această problemă. "Kim Jong-un va acționa. El este un bărbat foarte inteligent, bun negociator", a adăugat Trump.

Trump a menționat, de asemenea, că Kim Jong-un va fi invitat la Casa Albă.

Fluxul de știri
0