Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Expert: De ce în Chișinău hotelurile sunt mai scumpe decât în Paris

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКишинев Chișinău
Кишинев Chișinău - Sputnik Moldova
Abonare
Expertul în economie Iuri Korotenko a explicat pentru Sputnik Moldova de ce turismul în țara noastră este mai scump decât în Europa.

CHIȘINĂU, 12 iunie — Sputnik. Deși potențialul turistic al Republicii Moldova nu poate fi comparat nici pe departe cu cel din țările europene și din întreaga lume, nu putem afirma deloc că odihna în țara noastră este ieftină.

Natalia Țurcanu - Sputnik Moldova
Moldova este o destinație turistică scumpă și așa trebuie să rămână

Pentru o cameră într-un hotel din Chișinău, turiștii vor plăti cu mult mai mult decât pentru o cameră de aceeași categorie din Paris, consideră expertul în domeniul turismului Iuri Korotenko. La noi există această tendință de a umfla prețurile.

„Dacă ne referim la olandezi, francezi, britanici și așa mai departe, aceștia au construit capitalismul de-a lungul veacurilor și au trecut deja de primul stadiu al acumulării de capital. După cum zicea la timpul respectiv ”tovarășul” Marx, întreprinzătorul este gata să face orice pentru a obține cât mai mult, inclusiv să recurgă la unele activități ilegale. În prezent, noi ne aflăm tocmai la această etapă de formare inițială a marilor resurse financiare, și nu se știe cât va dura. La ei a durat 500 de ani", a menționat expertul.

Fluxul de știri
0