Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Deputați din Moldova și România s-au întrunit într-o ședință comună la Chișinău

Abonare
La Chișinău are loc reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

CHIȘINĂU, 11 iunie – Sputnik. La Chișinău, a început reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Cea de a VII-a reuniune a Comisiei este găzduită de Parlamentul Republicii Moldova.

Drapelele României, NATO, UE și SUA - Sputnik Moldova
O jumătate dintre români nu are încredere sau este indiferentă față de NATO și UE

La ședința comisiei participă deputații din comisiile permanente ale Parlamentului de la Chișinău și parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Senatului României. La finalul reuniunii urmează să fie semnată Declarația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană. Documentul va puncta prioritățile în viitoarea colaborare moldo-română. Ulterior, copreședinții comisiei, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu vor susține un briefing de presă. 

Delegația Parlamentului României la Comisia Comună pentru Integrare Europeană va avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputații din Comisia economie, buget și finanțe, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia protecție socială, sănătate și familie. Parlamentarii români vor mai purta discuții cu oficiali de la Guvern și vor vizita o serie de instituții de menire socială și culturală, renovate cu sprijinul financiar al Guvernului României. 

Ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc la București, în noiembrie 2017.

11.06.2018 Întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu delegatia Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

Fluxul de știri
0