Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O jumătate dintre români nu are încredere sau este indiferentă față de NATO și UE

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Atitudinea sceptică a locuitorilor țării vizavi de Alianța Atlanticului de Nord și Blocul comunitar reiese dintr-un sondaj realizat de Avangarde.

CHIȘINĂU, 19 mai — Sputnik. Doar o jumătate dintre români are încredere în NATO și UE, iar fiecare al patrulea om chestionat nu manifestă confiență față de aceste structuri, se arată într-un sondaj realizat recent de Avangarde.

European Council President Donald Tusk, front center, and European Commission President Jean-Claude Juncker, front left, lead EU leaders to a group photo at an EU summit at the Europa building in Brussels on Thursday, Dec. 14, 2017 - Sputnik Moldova
Politică
UE, declarație șoc despre SUA: "Cu așa prieteni, nu mai avem nevoie de dușmani"

Fiind întrebați în ce măsură au încredere în NATO, aproximativ 50 la sută dintre participanți au declarat că "mai degrabă au încredere", iar 24 la sută au declarat că "mai degrabă nu au încredere" în această organizație. În același timp, 26 la sută din cei intervievați nu au știut să răspundă. Cu alte cuvinte, o jumătate dintre români fie au o atitudine negativă, fie sunt indiferenți sau nu sunt în stare să-și aprecieze atitudinea față de NATO.

În Uniunea Europeană au declarat că au mai degrabă încredere 52 la sută dintre români, unul din patru respondenți a recunoscut că nu are încredere în această structură, iar 23 la sută au evitat să răspundă. Comisia Europeană se bucură de o încredere mai mică — 47 la sută, în timp ce doza de neîncredere din partea românilor este de 26 la sută.

Din studiu mai reiese că cea mai mare parte a respondenților nu susțin imixtiunile forurilor europene în procesul de adoptare a unor proiecte de lege.

Incredibil: Majoritatea germanilor se distanțează de SUA — iată motivul>>>

Aproximativ o jumătate dintre români (49 la sută) consideră că decizia finală în adoptarea legilor trebuie să aparțină exclusiv Parlamentului României, în timp ce 34 la sută consideră că statul român este dator să țină cont de cerințele și avizele forurilor internaționale.

Fluxul de știri
0