Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Întâlnirea dintre Trump și premierul din Singapore a culminat cu un prânz

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп и Ли Сянь Лунг
Дональд Трамп и Ли Сянь Лунг - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit cu primul ministru din Singapore, Lee Hsien Loong, la reședința acestuia.

CHIȘINĂU, 11 iunie — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, s-a întâlnit luni cu premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, la reședința acestuia, după care ambii lideri au continuat discuția la o masă de prânz, comunică RIA Novosti.

Detaliile întâlnirii dintre Trump și Lee nu se cunosc. După întrevedere, cei doi au evitat comunicarea cu presa, acceptând doar să fie fotografiați, strângându-și mâinile.

Liderii celor două țări s-au îndreptat apoi spre sala în care, pentru ei și pentru membrii delegației, era deja pusă masa de prânz. Din partea americană au participat secretarul de stat Mike Pompeo; consilierul pentru problemele securității naționale, John Bolton; purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders.

După ce s-au așezat președinții, și-au ocupat locurile și ceilalți participanți la masa împodobită cu flori roșii și galbene. Lee și Trump s-au salutat și au rostit cuvinte de mulțumire.

Праздничные мероприятия, посвященные 105-й годовщине со дня рождения Ким Ир Сена, в КНДР - Sputnik Moldova
Moment istoric: Kim Jong-un a sosit în Singapore pentru a se întâlni cu Trump

Acest moment consumat, ușile din sticlă ale sălii au fost închise și discuția dintre părți a decurs în afara presei.

Întâlnirea președintelui SUA cu premierul din Singapore a avut loc în ajunul negocierilor prevăzute pentru 12 iunie dintre Trump și Kim Jong-un. Liderul Coreei de Nord a avut de asemenea o întrevedere cu premierul din Singapore, cu o zi mai înainte.

Singapore s-a oferit să fie platformă a negocierilor dintre Trump și Kim. Anterior s-a comunicat că a fost aleasă această țară deoarece ea are experiență în organizarea unor asemenea acțiuni, dar și pentru că se potrivește pentru rolul de parte neutră, terță în acest proces.

Fluxul de știri
0