Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Berlin: Dorința lui Trump de a readuce Moscova în G8 va diviza Europa

© AP Photo / Susan WalshDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Propunerea lui Donald Trump de a readuce Rusia în G8 va diviza Europa, consideră secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe din Germania, Niels Annen.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Declarația președintelui american, Donald Trump, despre necesitatea readucerii Rusiei în G8 amenință Europa cu o nouă divizare, a declarat la postul de televiziune ZDF secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Niels Annen.

Gold - Sputnik Moldova
Ce se întâmplă cu prețul la aur în ajunul Summitului G7

"Drept răspuns la această postare și provocare a domnului Trump la G7 — dacă Rusia nu va face niciun pas în întâmpinare, iar noi o vom invita, nimeni nu va înțelege acest lucru. Suntem un grup care apără niște valori comune. În această situație, nu trebuie să admitem o nouă divizare a Europei, pentru că mulți nu vor fi de acord cu o astfel de decizie", a declarat el.

Anterior, Trump a declarat că G8, care ar presupune participarea Rusiei, ar fi mai eficient decât un G7. Această idee a fost susținută de prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte.

Fluxul de știri
0