Ce se întâmplă cu prețul la aur în ajunul Summitului G7

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaGold
Gold - Sputnik Moldova
Abonare
Aurul este sensibil la creșterea ratei FED, ceea ce duce la scumpirea dolarului, fapt care, la rândul său, face să scadă cererea de aur din partea investitorilor care dețin o altă valută.

CHIȘINĂU, 8 iunie — Sputnik. Potrivit datelor tranzacțiilor la bursele de valori, în dimineața de vineri, 8 iunie, prețul la aur demonstrează o dinamică negativă.

Gold - Sputnik Moldova
Holodkov: De ce Turcia și-a retras rezervele de aur din SUA

Agenția RIA Novosti/Prime menționează că prețul la aur, conform tranzacției pe luna inie la bursa Comex din New York, s-a redus cu 4,2 dolari sau cu 0,32% — până la 1298,8 dolari pentru o uncie monetară. Valoarea tranzacției pe luna iulie la argint a scăzut cu 0,74% — până la 16,69 dolari pentru o uncie.

„Cel mai probabil, limitele de variere a prețului la aur vor fi restrânse. Piețele vor urmări foarte atent desfășurarea Summitului G7", afirmă analistul Băncii OCBC, Barnabas Gan, citat de agenția Reuter.

Summitul G7 va avea loc pe 8 și 9 iunie, în provincia canadiană Quebek. Întâlnirea va decurge pe fundalul disensiunilor fără precedent între SUA și celelalte țări membre ale acestei structuri în legătură cu taxele unilaterale impuse de SUA la oțel și aluminiu.

Fluxul de știri
0