Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Așa se face justiție în Moldova: La libertate după ce a ucis un pieton și a fugit

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaАвтомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом
Автомобиль стоит у стоп-линии перед пешеходным переходом - Sputnik Moldova
Abonare
Judecătoria din Soroca a dictat un verdict prea blând pentru accidentarea mortală a unui pieton și părăsirea locului accidentului rutier.

CHIȘINĂU, 11 iun — Sputnik. Conducătorul auto care la începutul acestui an a lovit mortal cu mașina un pieton la Florești și a părăsit locul accidentului a fost condamnat la cinci ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 5 ani. Sentința a fost dictată de Judecătoria Soroca, sediul Florești.

пешеходный переход trecere de pietoni - Sputnik Moldova
Societate
Caz grav la Chișinău: Femeie spulberată chiar pe trecerea de pietoni

Tragedia s-a produs în seara zilei de 17 ianuarie pe o stradă centrală din orașul Florești. Individul conducea o mașină de model Volkswagen Golf. Acesta nu a adaptat viteza la condițiile de drum, pe un carosabil acoperit cu polei, tamponând un pieton care tocmai traversa strada.

Inculpatul și-a continuat drumul lăsând victima zăcând pe asfalt. În urma traumatismelor primite, persoana a murit pe loc. Procurorii consideră verdictul primei instanțe prea blând pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport", „părăsirea locului accidentului rutier" şi „lăsarea în primejdie" și anunță că au contestat deja sentința, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

Fluxul de știri
0