Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Greul abia începe: Cum va fi vremea duminică şi ce ne aşteaptă în zilele următoare

© Sputnik / Miroslav RotariЖара
Жара - Sputnik Moldova
Abonare
Umbrele sau rezerve de apă? Specialiştii afirmă că şi una, şi alta, doar că umbrelele ne vor trebui ca să ne apărăm de soare.

CHIŞINĂU, 10 iun — Sputnik. Vremea va fi frumoasă în această duminică, astfel că cei care şi-au planificat ieşiri în aer liber o pot face fără grijă.

Totuşi, trebuie să ţineţi cont de faptul că va fi foarte cald şi este important să vă luaţi suficientă apă şi să vă protejaţi de soare pentru că acesta va străluci nestingherit toată ziua. Doar în sudul ţării ar putea să cadă ploi cu descărcări electrice, neimportante cantitativ.

Мальчик спасается от жары в фонтане Брюсселя - Sputnik Moldova
Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

Valorile termice maxime vor urca astăzi până la 28..30 de grade Celsius. Şi temperaturile nocturne vor fi destul de ridicate.

Însă greul abia vine. Săptămâna viitoare va începe cu precipitaţii însoţite de descărcări electrice în toată ţara. Cel puţin asta prognozează specialiştii. Temperaturile însă vor creşte constant şi vor ajunge în zilele următoare chiar până la maxime de 31..33 de grade.

Amintim că meteorologii moldoveni au emis două avertizări cod galben pentru această perioadă. Este vorba de avertizarea de secetă hidrologică, valabilă până pe 11 iunie, legată de lipsa precipitațiilor și temperaturilor înalte ale aerului. Totodată, în perioada 8-13 iunie, pe teritoriul ţării se menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fâșiilor forestiere și a culturilor agricole.

Fluxul de știri
0