Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prognoză meteo alarmantă pentru vară! Ce spun specialiștii

© REUTERS / Yves HermanМальчик спасается от жары в фонтане Брюсселя
Мальчик спасается от жары в фонтане Брюсселя - Sputnik Moldova
Abonare
Meteorologii trag un puternic semnal de alarmă pentru populație. Este un fenomen global, explică aceştia.

BUCUREȘTI, 29 apr — Sputnik, Georgiana Arsene. În anii următori vom avea parte de o vreme caracterizată prin temperaturi cu fluctuații tot mai mari. De asemenea se vor intensifica fenomenele extreme. Aceasta este opinia climatologului Roxana Bojariu care susține că omenirea va trebui să se obișnuiască deja cu aceste modificări bruște ale vremii. Aceasta a precizat că trebuie luate măsuri pentru a tempera schimbarea climei.

„Toată Europa este sub influența unui câmp de presiune ridicată, care aduce aer mai cald dinspre nordul Africii. E un episod, dar avem astfel de episoade care ies dintr-o logică destul de des în ultimul timp", a explicat climatologul.

Furtună în Chișinău - Sputnik Moldova
Prognoza meteo: Ne așteaptă o vară cu fenomene extreme

Aceasta a tras un semnal de alarmă cu privire la evoluția fenomenelor meteorologice și a apreciat chiar ca fiind îngrijorător ceea ce petrece. Și aceasta, a precizat climatologul potrivit știripesurse.ro, pentru că schimbarea se petrece nu doar în România, ci la nivel global. 

Schimbarea poate fi ținută, însă, sub control, aceasta însemnând nu o anulare a sa, ci, mai degrabă, o amânare. Climatologul a vorbit, în acest context, și despre importanța vitală a Acordului de la Paris, prin care mai multe state și-au luat angajamentul să-și reducă emisiile de carbon.

Este vorba despre reducerea emisiilor de carbon la nivel global.

Alarmant! Moldova ar putea pierde şi ultima sa bogăţie>>>

Bojariu anticipează că această vară va fi una cu temperaturi extreme și spune că, în ultimii ani, există o tendință ca anotimpul cald să se extindă până la jumătatea lunii septembrie așa cum primăvara, în aprile, pot apărea fie temperaturi și vreme de vară, fie viscol și ninsori.

„În septembrie, avem deja valuri de căldură încă de acum doi ani. Prima parte a lunii septembrie devine tot o perioadă de vară. Sunt modificări cu care va trebui să ne obișnuim. În mod clar, vom avea o vară cu fenomene extreme", a precizat climatologul.

Fluxul de știri
0