Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump: Rusia trebuie să revină în G8

© AFP 2024 / Jeff KowalskyDonald Trump
Donald Trump - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele SUA, Donald Trump, consideră că Rusia trebuie primită iarăși în componența G8.

CHIȘINĂU, 8 iunie — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că Rusia trebuie să fie primită în componența G8 și să asiste la summitul G7.

Ceva mai devreme, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, la întrebarea dacă Rusia va accepta să revină în G8 în cazul în care va primi o asemenea propunere, a menționat că „în acest caz raționamentele ipotetice sunt puțin probabile".

Президент Китая Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин на церемонии приветствия возле Большого зала народа в Пекине - Sputnik Moldova
Politică
Putin s-a întâlnit la Beijing cu liderul Chinei

Însă, ulterior, comentând deja spusele lui Trump, Prskov a subliniat că Rusia „pune accentul pe alte formate".

Sahra Wagenknecht, deputată în Bundestag, una dintre liderii partidului german de stânga „Die Linke", se pronunțase anterior în favoarea revenirii Rusiei în componența G8 pentru a opune rezistență împotriva SUA.

Forumul țărilor economic dezvoltate reprezenta, începând cu anul 1998, grupul celor opt (G8), însă în 2014, în legătură cu evenimentele din Crimeea, țările participante au decis să nu meargă la summitul ordinar G8 de la Soci, convocându-se la Bruxelles, fără Rusia, și declarând că nu doresc să stea la aceeași masă cu Rusia atât timp cât aceasta nu-și va revizui politica vizavi de Crimeea.

Fluxul de știri
0