Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Vladimir Putin și Xi Jinping: Declarație comună după întrevederea de la Beijing

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaPutin în China
Putin în China - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia și China se vor opune desfășurării unor operațiuni militare fără mandatul ONU și au convenit să continue eforturile pentru soluționarea pașnică a problemelor peninsulei coreene.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Rusia și China se vor opune tentativelor oricărei țări de a desfășura în mod unilateral operațiuni militare fără mandat ONU, au declarat liderii celor două țări după întrevederea de la Beijing, transmite RIA Novosti.

Президент Китая Си Цзиньпин и президент России Владимир Путин на церемонии приветствия возле Большого зала народа в Пекине - Sputnik Moldova
Politică
Putin s-a întâlnit la Beijing cu liderul Chinei

„Părțile vor pleda ca principala responsabilitatea pentru consolidarea păcii și securității internaționale să-i revină ONU, vor contracara încercările oricărui stat de a desfășura în mod unilateral operațiuni militare fără mandatul respectiv al Consiliului de Securitate al ONU sau fără consimțământul guvernului legitim al țării pe teritoriul căreia se desfășoară astfel de acțiuni", au menționat președintele rus Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping într-o declarație comună.

De asemenea, Rusia și China au convenit să-și coordoneze în continuare eforturile pentru soluționarea pașnică a problemelor de pe peninsula coreeană.

Putin a ajuns la Beijing în dimineața de vineri. Liderul de la Kremlin se va afla în China până pe 10 iunie. După o serie de negocieri la Beijing, Vladimir Putin va pleca împreună cu omologul său chinez la Tianjin unde vor asista la un meci amical al echipelor de juniori de hochei a celor două state.

Merkel, Putin, Trump: Cine are cel mai mare salariu>>>

Ulterior, președintele rus va participa la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care va avea loc la Qingdao.

Fluxul de știri
0