Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț bombă făcut de Pavel Filip la întâlnirea cu șeful INTERPOL

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Pavel Filip și președintele INTERPOL, Meng Hongwei
Premierul Pavel Filip și președintele INTERPOL, Meng Hongwei - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful INTERPOL, Meng Hongwei, aflat în vizită oficială în Republica Moldova, a discutat cu premierul Pavel Filip problemele securității globale și interacțiunea dintre structurile polițienești și Organizația Internațională de Cooperare a Forțelor de Poliție - INTERPOL.

CHIȘINĂU, 8 iun — Sputnik. Republica Moldova se află printre lideri la capitolul baze de date și schimb de informații în cadrul INTERPOL și ocupă locul 17 printre țările-membre. Afirmațiile au fost făcute de președintele INTERPOL, Meng Hongwei, care se află în vizită oficială în țara noastră.

Meng Hongwei a apreciat prestația bună a șefului Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, care este membru al Comitetului Executiv INTERPOL din partea continentului European și a șefului Comisiei de control al fișierelor, Vitalie Pîrlog.

Potrivit Guvernului, Moldova are o poziție strategică între Vest și Est, lucru important pentru combaterea crimelor internaționale.

„Când există o imagine bună a poliției în societate, este mai ușor să realizezi obiectivele programului de guvernare", a declarat premierul Pavel Filip.

Chinesischer Drache - Sputnik Moldova
Îngroparea economiei moldovenești: Ministerul Economiei bate ultimul cui

În cadrul întrevederii, printre principalele probleme de securitate la nivel global au fost menționate terorismul, criminalitatea transnațională și cea cibernetică. Premierul a accentuat necesitatea dezvoltării unui cadru legislativ potrivit și a informării populației despre riscurile din spațiul online.

Pavel Filip și Meng Hongwei au făcut, de asemenea, un schimb de opinii referitor la relațiile bilaterale dintre Moldova și China.

Premierul a anunțat despre inițiativa unilaterală a Guvernului de a exclude obligativitatea vizelor pentru cetățenii chinezi, care ar impulsiona relațiile economice dintre țări, dar și dezvoltarea turismului.

Meng Hongwei a apreciat această inițiativă a Guvernului de la Chișinău și a spus că turiștii chinezi sunt interesați să viziteze țara noastră, iar vinurile moldovenești și beciurile de la noi reprezintă puncte de atracție turistică.

Fluxul de știri
0