Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Surpriză: Cine va fi primul ambasador al Moldovei în Emiratele Arabe Unite

© Sputnik / Александр Юрьев / Accesați arhiva multimediaAbu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite
Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul de la Chișinău a desemnat primul ambasador al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Parlamentul a acceptat candidatura acestuia, care deja a fost agreată de Guvernul de la Abu Dhabi.

CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. Victor Haruța a fost propus de Guvernul de la Chișinău pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite (EAU).

Republica Moldova și-a inaugurat, în premieră, pe 10 mai, o misiune diplomatică în Emiratele Arabe Unite. Propunerea de a înființa ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, cu sediul la Abu Dhabi, a fost înaintată de Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE). 

Monument edificat în cinstea fondării statului federativ Emiratele Arabe Unite - Sputnik Moldova
Moldova și Emiratele Arabe Unite, interesate în consolidarea relațiilor economice

Comisia parlamentară pentru politica externă și integrare europeană a dat, săptămâna aceasta, aviz consultativ pentru desemnarea lui Victor Haruța în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite. Haruța deja a fost agreat de Guvernul de la Abu Dhabi.

Victor Haruța este angajat în MAEIE. Din anul 2017, se află în funcția de consilier în Secția cooperare economică și sectorială cu UE. Acesta a fost secretar I la Ambasada Republicii Moldova la Londra și consilier în cadrul Direcției Generale Afaceri Consulare a MAEIE.

Ambasadorul desemnat la Abu Dhabi este fiul lui Eliferi Haruța, care ani la rând a ocupat funcția de șef al Întreprinderii Municipale ”Spații Vezi” din cadrul Primăriei Chișinău.

Victor Haruța va fi primul ambasador al țării noastre în Emiratele Arabe Unite.

Fluxul de știri
0