Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vom merge fără vize într-o țară din Caraibe

© Sputnik / Miroslav RotariPașaport
Pașaport - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul de la Chișinău a abolit regimul de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare pentru un stat care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic.

CHIȘINĂU, 8 iunie – Sputnik. Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Federația Saint Kitts și Nevis. Parlamentul a ratificat Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare. 

Potrivit Acordului și cetățenii Federației Saint Kitts și Nevis, titulari ai pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare, vor fi scutiți de obligativitatea deținerii unei vize pentru intrarea în Republica Moldova. 

Port Moresby, Papua New Guinea - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldovenii care și-au planificat vacanța în Papua Noua Guinee trebuie să știe asta

Totodată, scutirea de viză nu acordă cetățenilor dreptul la muncă, iar, în timpul aflării pe teritoriul statului de destinație, cetățenii sunt obligați să respecte legislația acestuia.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Federației Saint Kitts și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii pașapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu și ordinare a fost semnat în martie 2018, la Londra.

Federația Sfântul Kitts și Nevis este o țară insulară care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic. Este cel mai mic stat de pe continentele americane atât din punct de vedere al suprafeței cât și al populației.

Fluxul de știri
0