Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ce a spus Vladimir Putin despre majorarea prețurilor la carburanți

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaПрямая линия с президентом России Владимиром Путиным
Прямая линия с президентом России Владимиром Путиным - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a anunțat care a fost cauza majorării prețului la benzină și motorină și ce acțiuni au întreprins autoritățile din Rusia.

CHIȘINĂU, 7 iun — Sputnik. Guvernul Federației Ruse a întreprins mai multe acțiuni pentru a stopa creșterea prețurilor la carburanți. Președintele Rusiei a anunțat despre acest lucru în cadrul "liniei directe" de comunicare cu cetăţenii ţării, subliniind că majorarea prețurilor la benzină s-a produs din cauza reglementărilor inexacte în acest domeniu.

”Guvernul a adoptat mai multe decizii menite să soluționeze această problemă. Sunt de acord că ceea ce se întâmplă acum este inadmisibil. Nu este corect. Și trebuie să recunoaștem că este, cel puțin, rezultatul unor inexactități în procesul de reglementare care a fost adoptat recent în energetică”, a declarat președintele Rusiei, răspunzând la întrebarea lui Alexei Karavaev din Sankt-Petersburg cu privire la majorarea prețului la benzină.

Протест против повышения цен на топливо - Sputnik Moldova
Societate
Noi proteste în centrul Capitalei: Ultimatum pentru autorități

Vladimir Putin a ținut să precizeze că membrii Guvernului au decis diminuarea accizelor pentru benzină și motorină, în același timp au renunțat și la majorarea prețului pentru accize, planificată pentru 1 iulie 2018, iar în toamnă urmează a fi adoptate noi măsuri suplimentare de stabilizare a prețului la carburanți.

Totodată, ministrul Energeticii, Aleksandr Novak, a declarat că majorarea prețului la carburanți a fost deja stopată.

”Acum creșterea prețului a fost stopată. Încă în luna mai, Guvernul a decis în regim de urgență să adopte mai multe măsuri în vederea stabilizării prețurilor pe piața en-gros, dar și la pompă. Aceste acțiuni au avut un efect pozitiv și vedem că, începând cu data de 30 mai, prețul benzinei la pompă nu mai crește”, a declarat ministrul Energeticii.

Fluxul de știri
0