Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Urechean: Nu vă faceți iluzii, în Chișinău nu va fi mai bine

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul edil-șef al capitalei Moldovei, Serafim Urechean, consideră că noul primar general al Chișinăului, Andrei Năstase, nu va reuși să facă ordine în oraș.

CHIȘINĂU, 6 iulie — Sputnik. Politicianul a atras atenția asupra sprijinul modest pe care i l-au acordat alegători lui Andrei Năstase. Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în turul doi de scrutin au votat pentru Năstase 129 de mii 432 de persoane din cele 632 de mii 079 incluse în listele electorale permanente și suplimentare. Ceea ce înseamnă că pentru Năstase au votat ceva mai mult de 20% din numărul total al locuitorilor cu drept de vot din municipiul Chișinău.

„Nu vă faceți iluzii. Este complicat să te simți în largul tău atunci când, din 100 de alegători, te-au votat doar 20. Numai o persoană care cunoaște foarte bine toată „bucătăria" ar putea realiza un salt spectaculos într-un singur an", a spus Urechean comentând rezultatele alegerilor pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.

Корнелиу Чуря - Sputnik Moldova
Expert: Ce capcane îl așteaptă pe Andrei Năstase la Primărie

Potrivit fostului edil-șef, succesul lui Năstase va depinde în mare măsură de faptul dacă acesta își va aduce în echipă oameni profesioniști sau „apropiați din partid". Însă, chiar și în cazul celui mai fericit concurs de împrejurări, Năstase nu va reuși decât să identifice problemele principale ale chișinăuienilor, nu însă și să le soluționeze.

„În ultimii 11 — 12 ani a fost distrusă, nimicită toată structura orașului. În acest haos, chiar dacă Năstase ar avea „minte de aur", nu va putea face nimic. Ceea ce se întâmplă în oraș este un colaps atât ecologic, cât și arhitectural. Orașul nu va mai putea fi numit cel mai verde din Europa. Nu avem decât să vărsăm lacrimi, însă nimeni nu ne va asculta, pentru că cetățenii noștri s-au obișnuit să voteze ghidați de emoții", a rezumat politicianul.

Fluxul de știri
0