Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fost ministru, dată în urmărire internațională

© Sputnik / Vitaly Belousov / Accesați arhiva multimediaQandal, arxiv şəkli
Qandal, arxiv şəkli - Sputnik Moldova
Abonare
Fosta consilieră a ex-președintelui român Traian Băsescu a fost condamnată la șase ani de închisoare, iar Poliția i-a cerut instanței mandat european de arestare.

CHIȘINĂU, 6 iun — Sputnik. Ex-ministrul român al Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, a fost condamnată de Curtea Supremă la șase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute" pentru luare de mită și abuz în serviciu.

Deocamdată însă Udrea nu a ajuns în închisoare deoarece se află în Costa Rica, unde la începutul acestui an a cerut azil politic.

Elena Udrea - Sputnik Moldova
Fuga Elenei Udrea face prima victimă în Costa Rica

În aceste circumstanțe, Poliţia română a solicitat mandat european de arestare, aplicabil între statele membre UE, și a făcut și cerere de urmărire internațională, informează digi24.ro.

Astfel, în cazul în care Elena Udrea va fi găsită în vreo ţară din Europa, ea va fi predată autorităţilor române. Poliţia a făcut şi cerere de urmărire internaţională — în baza acesteia poate fi predat un condamnat, care este găsit într-o ţară care nu face parte din Uniunea Europeană, cum este şi cazul Elenei Udrea.

Totodată, Elena Udrea ar putea fi adusă în ţară în baza Convenţiei Naţiunilor Unite Împotriva Corupţiei, din 2003. Atât România cât şi Costa Rica au semant acest acord bilateral.

Fluxul de știri
0