Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Asta ar putea influența costul înregistrării contractelor de arendă în agricultură

© Pixabay / Pixabay / UnsplashTeren agricol
Teren agricol - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiștii din cadrul Ministerului Agriculturii propun amendarea Regulamentului privind modul de ţinere în cadrul primăriilor a registrelor contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole.

CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a elaborat un proiect de hotărâre de Guvern care are drept scop să contribuie la consolidarea terenurilor agricole și să reducă costurile de înregistrare a contractelor de arendă.

Justiţie, Procurori, Dosare, Юстиция - Sputnik Moldova
Politică
”Proiect grandios” al Ministerului Justiției: Guvernul își asumă responsabilitatea

Pentru a realiza acest obiectiv, autorii propun amendarea Regulamentului privind modul de ţinere în cadrul primăriilor a registrelor contractelor de arendă a terenurilor şi altor bunuri agricole.

Astfel, durata acestor contracte, înregistrate la primăria localității, urmează a fi majorat de la 3 la 5 ani.

”Se propune în textul Regulamentului sintagma ”Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare” se substituie prin sintagma ”Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului”, iar la punctul 2, cifra ”3” se substituie cu cifra ”5” și la punctul 4, cifra ”3” se substituie cu cifra ”5”, este scris în nota informativă la proiect.

Specialiștii precizează că pentru implementarea proiectului dat nu va fi necesar alocarea banilor de la bugetul de stat.

Fluxul de știri
0