Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Calitatea benzinei și motorinei va fi verificată conform unor noi norme

© Sputnikgaz benzină pompă
gaz benzină pompă - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Executivul a aprobat modificări la Legea produselor petroliere, care prevăd stabilirea unui sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

CHIȘINĂU, 6 iunie – Sputnik. Parametrii de calitate ai benzinei și motorinei, atât la importul, cât și la comercializarea acestor produse la stațiile PECO vor fi măsurați potrivit cerințelor europene. Executivul a aprobat modificări la Legea produselor petroliere, care prevăd stabilirea unui sistem de monitorizare a calității combustibililor în Republica Moldova în conformitate cu directivele europene.

АЗС - Sputnik Moldova
Plătim și nu știm pentru ce. Benzină scumpă, dar de proastă calitate

Monitorizarea calității carburanților va fi efectuată de către organismele acreditate, care ulterior vor prezenta datele Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței. Etapele controlului vor cuprinde prelevarea probelor de benzină și motorină, aflate în teritoriul vamal și la stațiile PECO, efectuarea încercărilor în baza standardelor europene, cu eliberarea raportului de inspecție.

Raportul anual privind calitatea produselor petroliere comercializate în Republica Moldova va fi prezentat consumatorilor.

În prezent, în Republica Moldova se aplică procedura de certificare a produselor petroliere în baza standardelor SM și GOST, diferite de cele stabilite în UE.

Fluxul de știri
0