Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Poliția de Patrulare devine poliție politică? – Iată ce i-a făcut unui șofer protestatar

© Photo : Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGPInspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP
Inspector al Inspectoratului Național de Patrulare al IGP - Sputnik Moldova
Abonare
Un taximetrist a fost amendat pentru că și-a încleiat pe fereasatra din spate a mașinii un abțipild cu mesajul „Sunt împotriva măririi prețurilor la carburanți".

CHIȘINĂU, 5 iun — Sputnik, Nicu Goncear. Pe internet a devenit extrem de virală înregistrarea video în care un taximetrist a fost amendat de angajații Inspectoratului Național de Patrulare pentru că și-a lipit pe fereastra din spate a automobilului un abțipild cu mesajul „Sunt împotriva majorării prețurilor la carburanți".

Национальное агентство по регулированию в энергетике - Sputnik Moldova
Zis și făcut: ANRE își va suspenda ultima decizie cu privire la prețurile carburanților

Acesta a acumulat peste 18 mii de vizualizări, iar internauții au lăsat sute de mesaje de nemulțumire față de atitudinea angajatului INP.

Acum șoferul trebuie să achite 300 de lei amendă. Polițistul a aplicat sancțiunea pentru că taximetristul ar fi lipit pe autoturism un abțibild publicitar fără a avea autorizație pentru asta. În realitate, însă acesta nu a promovat prin acest mesaj niciun produs sau serviciu, ci a exprimat o opinie într-o problemă socială.

În conformitate cu prevederile art. 1 din Legea nr. 1227 din 27 iunie 1997, ”publicitatea (reclama) reprezintă informaţia publică despre persoane, mărfuri (lucrări, servicii), idei sau iniţiative (informaţie publicitară, material publicitar) menită să suscite şi să susţină interesul public faţă de acestea, să contribuie la comercializarea lor şi să ridice prestigiul producătorului".

Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova
Societate
Ambuteiaje kilometrice în Capitală: Iată care este cauza - Video

Sute de șoferi au protestat în data de 2 iunie împotriva scumpirii carburanţilor, chiar dacă ANRE a revenit la prețurile plafon de acum două săptămâni. Acțiunea a început în PMAN și a continuat într-un marș automobilistic pe străzile Capitalei. 

Și prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat profund indignat de faptul că inspectorul de patrulare a amendat taximetristul care avea lipit pe geamul din spate al mașinii sale un abțibild, prin care își exprima dezacordul față de majorarea prețurilor la combustibil. Prim-ministru a cerut Ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să vină cu informații despre cazul care a avut loc.

Amintim că ANRE a stabilit noile prețuri plafon pentru carburanți, care urmau să fie în vigoare până pe 12 iunie. Tariful pentru un litru de benzină era de 19 lei și 79 de bani, iar pentru unul de motorină — 17 lei și 75 de bani. Joi, 31 mai, ANRE și-a anulat propria decizie. 

Precizăm că incidentul cu șoferul amendat de polițiști a ajuns și Parlament. Un deputat a sesizat Procuratura Generala și a interpelat Ministerul Afacerilor Interne pe acest caz.

 

Fluxul de știri
0