Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ambuteiaje kilometrice în Capitală: Iată care este cauza - Video

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Accesați arhiva multimediaStație de alimentare, carburanți
Stație de alimentare, carburanți - Sputnik Moldova
Abonare
Mai mulți șoferi protestează împotriva scumpirii carburanților.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. Mai mulți șoferi au ieșit în centrul Capitalei la un marș împotriva scumpirii carburanților. Aceștia și-au parcat mașinile în Piața Marii Adunări Naționale și claxonează puternic în semn de protest după ce prețurile la carburanți a crescut în ultimele 3-4 săptămâni.

Alimentarea automobilelor cu carburanți - Sputnik Moldova
Filip cere explicații cu privire la evoluția prețurilor la carburanți

În data de 29 mai Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri de comercializare a carburanților. Pentru benzină auto Premium-95 cu cifra octanică de minimum 95 s-a stabilit prețul de 19,79, față de 19,15 lei cum era în ultimele două săptămâni. Motorina va costa cel mult 17,75, comparativ cu 17,09 lei până acum.

Prețurile mari la carburanți au stârnit mai multe nemulțumiri în rândul deputaților din Parlamentul Republicii Moldova. Și premierul Pavel Filip a transmis o solicitare către ANRE în care cere lămuriri în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife. In scurt timp ANRE a venit cu o reacție și a promis că prețurile vor reveni la cele inițiale din data de 1 iunie.

 

Fluxul de știri
0