Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul a numit astăzi un nou ambasador la Londra

© Sputnik / Miroslav RotariФлаг Республики Молдова
Флаг Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova trimite un nou ambasador în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

CHIȘINĂU, 5 iunie – Sputnik. Guvernul a numit-o astăzi pe Angela Ponomariov în funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

The Palace of Westminster - Sputnik Moldova
Politică
Moldova trimite un nou ambasador la Londra. Decizia luată de Parlament

Ponomariov activează în cadrul serviciului diplomatic al Republicii Moldova din anul 1994. În prezent, Angela Ponomariov deține funcția de șef al Direcției Europa Occidentală din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

A parcurs toate treptele ierarhice din cadrul aparatului central, a avut trei misiuni diplomatice, a activat în ambasadele Republicii Moldova din Germania, Letonia, Viena. Ponomariov are rangul diplomatic de ministru consilier.

Guvernul de la Londra a acceptat deja candidatura Angelei Ponomariov pentru funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Fluxul de știri
0