Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldova, în Top 10, între Nigeria și Mozambic

© Sputnik / Miroslav RotariАвтомобильная пробка
Автомобильная пробка - Sputnik Moldova
Abonare
Republica Moldova a intrat în Top 10 țări din lume cu cele mai proaste drumuri, iar acest lucru nu pare să mire pe nimeni.

CHIȘINĂU, 5 iunie — Sputnik. Republica Moldova a ajuns în topul țărilor cu cele mai proaste drumuri din lume. Țara noastră ocupă locul 128 într-o listă de 137, situându-se între Nigeria și Mozambic. Astfel, Moldova a intrat într-un Top 10, performanță care însă nu ne face deloc cinste.

Lista țărilor cu cele mai proaste și cele mai bune drumuri a fost publicată în cadrul raportului anual „Indicele global al competitivității 2017 — 2018". Pentru aprecierea calității drumurilor se aplică o scară de la unu la șapte, însă nici o țară nu a reușit să obțină punctajul maxim.

Новый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты Великой Румынии. - Sputnik Moldova
Societate
Know-how moldovenesc: Mod neobișnuit de a scăpa de gropi pe drumurile din țară

Potrivit acestui clasament, cele mai proaste drumuri din lume sunt în Mauritania, care a acumulat doar două puncte. Pe locurile doi și trei din coada clasamentului se află Republica Democrată Congo și Haiti (2,1 puncte). Locurile patru și cinci le-au revenit Madagascarului și Guineei (2,2), urmate de Yemen (2,3), Paraguay (2,4), Ucraina (2,4), Mozambic (2,5) și Moldova (2,5).

În fruntea clasamentului, cu cele mai bune drumuri din lume, se află Emiratele Arabe Unite. Printre cei zece lideri mondiali la calitatea drumurilor se numără Singapore, Elveția, Hong-Kong, Olanda, Japonia, Franța, Portugalia, Austria și SUA.

Fluxul de știri
0