Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Know-how moldovenesc: Mod neobișnuit de a scăpa de gropi pe drumurile din țară

© Sputnik / Мирослав РотарьНовый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты "Великой Румынии".
Новый квест для Киртоакэ - найти рытвину с очертаниями карты Великой Румынии. - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul de Interne propune crearea unei noi structuri care să răspundă de drumurile locale.

CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova propune ca în fiecare raion al țării să fie create comisii de siguranță rutieră. Un proiect de lege în acest sens este supus dezbaterii publice. Potrivit autorilor actului normativ, comisia va monitoriza starea drumurilor locale, va inspecta și va propune soluții pentru ameliorarea situației.

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
Drumurile din Moldova vor rămâne fără copaci pe acostament

Este vorba de întreținerea, reparația și asigurarea cu indicatoarele rutiere corespunzătoare a drumurilor. Comisia va deveni o verigă de legătură între organele administrației locale, organele de drept și societatea civilă. Totodată, comisia va elabora propuneri cu privire la amenajarea infrastructurii în scopul asigurării securității pietonilor și a cicliștilor.

Anterior, autoritățile din Moldova au anunțat că a fost lansat un proiect cu privire la reparația a 300 km de drumuri, care se referă la peste o mie de localități din țară. Se propune ca o treime din drumuri vor fi acoperite cu pietriș. Costul acestui proiect de proporții este de 1 miliard 600 de milioane de lei.

Fluxul de știri
0