Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turul II al alegerilor locale: Locuitorii Chișinăului își aleg primarul

© Sputnik / Miroslav RotariМестные выборы 2018
Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii municipiului Chișinău sunt așteptați la urme pentru a-și exercita dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Locuitorii Capitalei sunt așteptați astăzi la secțiile de votare pentru a-și alege primarul.  Scrutinul de astăzi se desfăşoară la fel ca şi cele din data de 20 mai. Secţiile de vot au fost deschise la ora 7.00 şi se vor închide la 21:00.

Местные выборы 2018 - Sputnik Moldova
Politolog, despre șansele lui Andrei Năstase și Ion Ceban în turul doi

În total în Chișinău au fost deschide 312 secţii de votare. Cele mai multe, 70 la număr vor activa pe parcursul acestei zile în sectorul Botanica. În sectorul Râşcani sunt 53, iar în sectorul Centru — 42. Locuitorii de la Buiucani își vor putea exercita votul la cele 41 de secții de votare. Tot atâtea au fost amenajate la Ciocana. În suburbiile municipiului Chişinău sunt deschise 65 de secţii de votare.

Pentru turul II al alegerilor au fost tipărite peste 634 de mii de buletine de vot în română şi rusă. În municipiu sunt peste 634 de mii de locuitori cu drept de vot. Cei mai mulţi sunt în sectoarele Botanica şi Râşcani şi în suburbii.
Potrivit CEC, în primul tur la urne s-au prezentat peste 225 de mii de cetățeni cu drept de vot sau 35 la sută, aceasta fiind cea mai mică rată de participare la vot din istoria alegerilor locale, declarate valabile.

Fluxul de știri
0