Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Echipamente noi pentru diagnosticul tuberculozei și al bolilor oncologice

© Fotolia / VILeviБольничный коридор
Больничный коридор - Sputnik Moldova
Abonare
În următoarele luni în Moldova vor fi aduse mai multe aparataje performante pentru diagnosticarea tuberculozei și bolilor oncologice.

CHIȘINĂU, 3 iunie — Sputnik. Spitalele din țară vor fi dotate în următoarele luni cu echipamentele moderne pentru diagnosticul tuberculozei şi al bolilor oncologice. 

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova dispar medicii care tratează bolnavii de tuberculoză

Despre aceasta a vorbit ministrul Sănătăţii, Svetlana Cebotari ân cadrul Congresul de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Chişinău. Pentru achiziționarea noilor dispozitive au fost alocate 17 milione de lei.

Ea a precizat că pentru achiziţionarea aparatelor au fost alocate 17 milioane de lei. La Congresul de Radiologie şi Imagistică Medicală de la Chişinău a fost prezent profesorul Abass Alavi de la Universitatea Pennsylvania din SUA. Acesta a fost nominalizat cu mai mulți ani în urmă la Premiul Nobel. Acesta a venit în Moldova pentru a împărtăși experiența pe care a acumulat-o de-a lungul anilor cu specialiștii din țara noastră.

Astfel, metoda ce permite diagnosticarea precoce a tumorilor, descoperită de Abass Alavi, va fi aplicabilă în curând şi în Moldova.
Congresul, organizat în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie şi Societatea medicilor imagiști este la a patra ediţie.

 

Fluxul de știri
0