Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ghilețchi: Admit că aș putea candida pe circumscripția constituită pentru SUA și Canada

© Sputnik / Miroslav RotariВалериу Гилецки
Валериу Гилецки - Sputnik Moldova
Abonare
Alegerile parlamentare preconizate pentru toamna acestui an vor desfășura conform sistemului electoral mixt.

CHIȘINĂU, 2 iun — Sputnik. La alegerile parlamentare din toamnă, care se vor desfășura în baza sistemului electoral mixt, vor fi constituite trei circumscripții uninominale peste hotarele țării.

Valeriu Ghilețchi - Sputnik Moldova
Ghilețchi: Nu m-au acceptat ambasador în SUA fiindcă nu am votat legea egalității de șanse

Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi a declarat în cadrul emisiunii "Logica Puterii" de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari, că nu exclude posibilitatea de a candida în circumscripția creată pentru Statele Unite ale Americii și Canada.

"Urmează să analizez și să decid pe care circumscripție voi candida, dar nu exclud că voi candida pe circumscripția creată pentru Statele Unite ale Americii și Canada. Este adevărat că acolo am avut mai multe vizite și discuții, dar urmează să decid. Însă repet, nu exclud această posibilitate", spune Ghilețchi.

Menționăm că pentru cetățenii din afara țării s-a decis constituirea a trei circumscripții uninominale — una laEst, alta la Vest, iar a treia pentru cetățenii din SUA și Canada.

 

 

 

 

Fluxul de știri
0