Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Filip cere explicații cu privire la evoluția prețurilor la carburanți

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaAlimentarea automobilelor cu carburanți
Alimentarea automobilelor cu carburanți - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul Pavel Filip a cerut lămuriri de la ANRE în legătură cu evoluția prețurilor la carburanți.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat explicații de la ANRE în ceea ce privește evoluția prețurilor la carburanți și ultimele majorări de tarife. Având în vedere neclaritățile privind condițiile care au dus la ultima majorare de tarife, premierul i-a propus conducerii ANRE să analizeze posibilitatea suspendării ultimei decizii cu privire la prețurile carburanților, până la clarificarea condițiilor în care s-a produs această majorare.

Электричество - Sputnik Moldova
Ca în sânul lui Dumnezeu: Tarife mai mici la energia electrică - Iată ce promite ANRE

Chiar dacă Guvernul nu are atribuții prin care poate influența în vreun fel formarea preturilor la carburanți, prim-ministrul consideră că este important ca orice majorare să aibă motivații bine argumentate, iar acestea să fie explicate populației în condiții de maximă transparență.

Premierul Pavel Filip i-a cerut totodată Ministerului Economiei sa vină cu propuneri de îmbunătățire a legislației în ceea ce privește asigurarea unei mai mari transparențe în procesele de formare a prețurilor. De asemenea, premierul intenționează să convoace pentru zilele următoare o întâlnire cu operatorii de pe piața de carburanți.

Fluxul de știri
0