Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Alarmant: În ce țări trăiesc cei mai mulți copii obezi

© Flickr / chichachaUn hamburger
Un hamburger - Sputnik Moldova
Abonare
Numărul copiilor din întreaga lume care suferă de obezitate crește de la an la an.

CHIȘINĂU, 2 iunie — Sputnik. Tot mai mulți copii din întreaga lume suferă de obezitate. Mesele bogate în legume, pește și fructe care erau răspândite în ultimele decenii nu mai sunt pe placul noilor generații. Aceștia aleg să consume mai mult băuturi carbogazoase, fast food și multe ciocolate.

Тучный мужчина - Sputnik Moldova
Societate
De ce suferă de obezitate oamenii din cea mai săracă țară a Europei

Potrivit specialiștilor, aceasta este principala cauză a creșterii alarmante de la an la an a numărul copiilor obezi. Ultimele date publicate de Organizației Mondiale a Sănătăţii arată că în Italia, Cipru, Spania și Grecia trăiesc cei mai mulți copii supraponderali.

Mai exact, este vorba de peste 40 la sută din numărul total de fete şi băieţi de până la zece ani. Specialiștii spun că părinții poartă cea mai mare vină pentru kilogramele în plus pe care le au copii. Aceștia ar trebui să le interzică acestora alimentele calorice, care nu fac bine sănătății.

Mai puțin copii obezi locuiesc în nordul și vestul Europei. În Franța, Letonia, Danemarca și Norvegia peste nouă la sută dintre copii au kilograme în plus. Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că situația ar putea să se amelioreze întrucât țările care sunt afectate de această boală întreprind acțiuni pentru a o remedia.

 

Fluxul de știri
0