Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Toți copiii din Moldova sunt așteptați astăzi în Grădina Publică din Chișinău

© Sputnik / Раду ПрокаДети
Дети - Sputnik Moldova
Abonare
„Descoperă eroul din tine!” este genericul programului dedicat Zilei Internaționale a Copilului, care include activități distractive și sportive, concursuri, competiții, desene pe asfalt.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Ziua internațională a copilului este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În Republica Moldova, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

ДЕТСКИЙ САД ВОСПИТАННИКИ ПРОГУЛКА. Copii, grădiniță, educație, educator - Sputnik Moldova
Societate
Primăria Orhei te ajută să-i faci copilului tău o surpriză frumoasă

Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. 

În anul 1954, Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea ca fiecare stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului”.

Vineri, 1 iunie, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova invită toți copiii și părinții în Grădina Publică,,Ștefan cel Mare și Sfânt” din Chișinău pentru a participa la frumoasa sărbătoare a copilăriei, cu genericul „Descoperă eroul din tine!”. Programul dedicat Zilei Internaționale a Copilului include activități distractive și sportive, concursuri, competiții, desene pe asfalt.

În intervalul orelor 11:00-14:00, Grădina Publică „Ştefan cel Mare” va fi repartizată pe zone, fiecare reprezentând un desen animat. Astfel, oaspeţii vor avea ocazia să participe la diverse activități interactive, ateliere creative, „master-class”-uri, zone de relaxare și joacă.

Ediția din acest an a Zilei Internaționale a Copilului este organizată de către Guvernul Republicii Moldova, Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării și Centrul Republican pentru Copii și Tineret,,Artico”, în parteneriat cu UNICEF Moldova.


Fluxul de știri
0