Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Detalii noi în dosarul tânărului ucis de un grup de sportivi în centrul Capitalei

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Procuratura Generală oferă informații de ultimă oră în dosarul tânărului ucis în bătaie lângă un club de noapte din centrul orașului Chișinău.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Luptătorul Mihai Pârgaru, unul dintre suspecții din dosarul bătăii soldate cu decesul lui Sergiu Bejenaru, de lângă un club din centrul orașului Chișinău, rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel a respins demersul avocatului bănuitului, care a cerut eliberarea acestuia. Pârgaru a fost reținut în data de 25 mai, iar în 27 mai, pe numele lui a fost eliberat mandat de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit Procuraturii Generale, care face referire la materialele anchetei, în data de 19 mai, în timpul unei altercații în parcarea unui centru comercial, Pârgaru, alături de alți doi tineri, Aurel Ignat, luptător, și Eugeniu Deliu, i-ar fi aplicat multiple lovituri lui Sergiu Bejenaru. Printre victime au fost Ion Bejenaru, fratele decedatului, și Sergiu Bradu. 

”La Institutul de Medicina Urgentă, cei doi au fost audiați de polițiști, dar au refuzat să depună plângere și au afirmat că traumatismele sunt urmare a căderii de pe scară. În aceste circumstanțe, a fost înregistrat un proces penal pentru huliganism”, anunță Procuratura Generală. 

În aceeași zi, a fost pornită încă o cauză penală pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane. 

Din cauza traumatismelor, Sergiu Bejenaru a murit la spital, în noaptea de 24 spre 25 mai. Ulterior, fratele victimei, Ion Bejenaru, a depus o plângere la poliție, prin care a cerut să fie recunoscut în calitate de parte vătămată. Plângeri au mai fost depuse, în aceeași zi, de către mama și concubina lui Sergiu Bejenaru.

Dorin Damir - Sputnik Moldova
Dorin Damir: "Aurel Ignat nu mai este demult membru al federației de amatori"

În urma unui complex de acțiuni de urmărire penală, inclusiv audierii martorilor și studierii imaginilor de pe mai multe camere de supraveghere au fost identificate persoanele implicate în comiterea infracțiunii. 

La data de 25 mai, a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Mihai Pârgaru. Două zile mai târziu, în baza demersului procurorului, instanța a dispus aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive — arestul preventiv pentru 30 de zile. 

La data de 27 mai a fost reținut și audiat în calitate de bănuit Aurel Ignat, peste două zile fiind eliberat mandat de arestare de 30 de zile pe numele acestuia. 

Ambii au fost puși sub învinuire pentru huliganism, vătămare intenţionată gravă și medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, comisă de mai multe persoane, soldată cu decesul victimei. 

Încă un suspect, bănuit de complicitate la comiterea acestor crime este acum căutat de poliție. 

În prezent au loc acțiuni de urmărire penală în scopul acumulării probelor și remiterii cauzei penale în instanța de judecată. Dacă vina inculpaților va fi demonstrată, ei riscă până la 15 ani de închisoare.


Fluxul de știri
0