Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Dorin Damir: "Aurel Ignat nu mai este demult membru al federației de amatori"

© Sputnik / Miroslav RotariDorin Damir
Dorin Damir - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele FEA, Dorin Damir, a reiterat în cadrul emisiunii Sport la Radio Sputnik, ca și acum două luni, că fostul luptător Aurel Ignat, implicat în moartea lui Serghei Bejenari, nu mai evoluează, de mai bine de doi ani, și nu este parte din echipa K1 de amator din Republica Moldova.
Dorin Damir: "Aurel Ignat numai este demult membru al federației de amatori"

"Dacă vă aduceți aminte, în luna martie, la emisiunea dumneavoastră, am spus că el a ales o altă cale. Este un luptător foarte talentat, masiv, e greu să-i găsești un adversar pe măsură. L-am crescut, i-am oferit mai multe șanse de a evolua pe ring, i-am propus un contract, dar el a ales altceva. Eu i-am spus că el este deja mare și trebuie să aleagă care este viitorul său" a mai adăugat.

De asemenea oficialul i-a criticat dur pe cei care acuză nefondat federația de acest caz.

"Ce să facem cu acești luptători? Să-i lăsăm în stradă, să devină narcomani? Aduceți-vă aminte, vă rog, când în ani 1970 a fost interzis karate în URSS, ca nu cumva aceștea să meargă împotriva regimului. În anii 1987 din nou au fost permiși. Noi creștem acești luptători pentru că trebuie să avem o generație sănătoasă, asta trebuie să înțelegem. Un sportiv profesionist nu are timp să meargă în cluburi, cu atât mai mult să aplice forța. Ei, de regulă, sunt epuizați total la antrenamente. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat", a declarat Dorin Damir.

Reamintim că luptătorul K1 Aurel Ignat a fost reținut duminică, 27 mai, după ce Serghei Bejenari în vârstă de 30 de ani a decedat din cauza multiplelor traumatisme ale scheletului facial ca urmare a unei încăierări cu fostul sportiv.

Persoanele care vor fi găsite vinovate riscă până la 15 ani de închisoare.

Puteți asculta declarația completă al Președintelui Federației FEA, Dorina Damir, referitor la acest caz în fișierul audio atașat.

Fluxul de știri
0