Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldova și Rusia cooperează pe platforme economice și investiționale

© Sputnik / Мирослав РотарьRussia Moldova Россия Молдова Фла Флаги
Russia Moldova Россия Молдова Фла Флаги - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că țara noastră este deschisă pentru comunicarea pe diverse domenii, care ar avea un impact pozitiv asupra relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Federația Rusă.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici,  a avut o întrevedere cu Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin,  în cadrul căruia au fost examinate subiecte ce țin de intensificarea cooperării economice, comerciale și investiționale dintre ambele state. Oficialii au analizat modalitățile de cooperare economică bilaterală pe platforma Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, a Consiliului economic și Forumului investițional.

Президент Молдовы Игорь Додон встретился в Санкт-Петербурге, на полях Международного экономического форума, с председателем Государственной Думы России Вячеславом Володиным. - Sputnik Moldova
Politică
Ce au discutat Igor Dodon și spicherul Dumei de Stat a Rusiei

Ministrul Economiei și Infrastructurii a menționat că țara noastră este deschisă pentru comunicarea pe diverse domenii, care ar avea un impact pozitiv asupra relațiilor comercial-economice între Republica Moldova și Federația Rusă.

„Suntem deschiși pentru un dialog constructiv în vederea fortificării cooperării comercial-economice pe platformele comune de comunicare, pentru a identifica soluții de eliminare a unor bariere din comerțul nostru bilateral și pentru a stimula proiecte noi investiționale”, a subliniat Chiril Gaburici.

Ambasadorul Farit Muhametșin a afirmat că Federația Rusă dorește realizarea Planului de acțiuni privind dezvoltarea relațiilor comerciale și economice moldo-ruse pentru perioada 2016-2017, Protocol al ședinței a 14-a a Comisiei interguvernamentale, îmbunătățirea colaborării bilaterale între oamenii de afaceri, inclusiv pe platforma camerelor de comerț și industrie, și în cadrul Forumului economic, care urmează să se desfășoare la Chișinău la sfârșitul lunii iunie 2018. 

De asemenea, ambasadorul a menționat despre importanța unui dialog comun în vederea bunei desfășurări a Forumului investițional, precum și valorificarea potențialului de colaborare pe diverse domenii, inclusiv pentru deblocarea interdicțiilor transportului de mărfuri pe teritoriul rus.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a punctat că, conform înțelegerilor prealabile, stabilite în cadrul întrevederilor bilaterale anterioare, va fi respectată și realizată foaia de parcurs a Planului de acțiuni privind colaborarea economică, pentru eliminarea constrângerilor existente, simplificarea exportului produselor moldovenești pe piața rusă și intensificarea cooperării economice moldo-ruse.


Fluxul de știri
0