Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce au discutat Igor Dodon și spicherul Dumei de Stat a Rusiei

© Facebook / Dodon IgorПрезидент Молдовы Игорь Додон встретился в Санкт-Петербурге, на полях Международного экономического форума, с председателем Государственной Думы России Вячеславом Володиным.
Президент Молдовы Игорь Додон встретился в Санкт-Петербурге, на полях Международного экономического форума, с председателем Государственной Думы России Вячеславом Володиным. - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon l-a invitat pe Veaceslav Volodin să participe în acest an la Congresul Mondial al Familiei, care se va desfășura în septembrie la Chișinău.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg cu președintele Dumei de Stat a Rusiei, Veaceslav Volodin.

„I-am mulțumit domnului Volodin pentru eforturile depuse în scopul dezvoltării relațiilor interparlamentare dintre țările noastre. Am menționat că între Moldova și Rusia, în ultimul an și jumătate, relațiile au evoluat pozitiv la nivelul șefilor de state și la nivel de regiuni. În prezent, este nevoie de a lucra în vederea sporirii calității raporturilor bilaterale la nivel interparlamentar și interguvernamental", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook la încheierea întrevederii.

Acesta a subliniat că el și echipa sa se pronunță „pentru o politică externă echilibrată a țării noastre, pentru relații de prietenie atât cu Vestul, cât și cu Estul".

„În acest context, am informat despre obținerea de către Republica Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice. Acest statut ne oferă posibilitatea de a coopera mai activ cu UEEA și cu toate statele-membre ale acestei formațiuni", a spus Dodon.

Șeful statului a mulțumit conducerii Federației Ruse „pentru politica înțeleaptă și cu adevărat prietenoasă față de Moldova".

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Întrevederi importante la Sankt Petersburg

„Grație înțelegerilor obținute, am reușit să stopăm tendința negativă de scădere a cifrei de afaceri dintre țările noastre. Respectiv, în anul 2017 am obținut o creștere de 10 la sută a cifrei de afaceri, iar de la începutul anului 2018 a fost înregistrată o creștere de circa 25%, ceea ce, indiscutabil, este un semnal pozitiv", a spus președintele Dodon.

Șeful statului a menționat că în anul trecut a avut loc ședința grupului interparlamentar pentru prietenie „Moldova-Rusia", însă, cu părere de rău, „partea moldovenească la această ședință a fost reprezentată doar de deputații unei singure fracțiuni — a Partidului Socialiștilor".

„S-a convenit organizarea unei întruniri similare în acest an", a adăugat Dodon.

El l-a invitat pe Volodin să participe la Congresul Mondial al Familiei care se va desfășura la Chișinău în septembrie, 2018. Volodin a confirmat că Duma de Stat a Federației Ruse îl va delega la acest forum internațional pe vicepreședintele Dumei de Stat.

Fluxul de știri
0