Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon contestă la Curtea Constituțională noile modificări la Codul audiovizualului

© Sputnik / Miroslav RotariКонституционный
Конституционный - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Igor Dodon la Curtea Constituțională: nu este de acord cu ultimele schimbări din Codul audiovizualului.

CHIȘINĂU, 1 iunie – Sputnik. Luni, 4 iunie, Curtea Constituțională va examina sesizarea președintelui țării, Igor Dodon, referitoare la modificările aduse Codului audiovizualului. Noua lege prevede că, în vederea asigurării informaționale a statului, se permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

Телевизор - Sputnik Moldova
Politică
Posturile TV care nu vor respecta legea anti-propagandă vor rămâne fără licență

Potrivit autorului sesizării, această modificare a Codului audiovizualului  contravine mai multor articole din Constituție, printre care și dreptului la libera exprimare.

În cazul în care radiodifuzorii din Moldova nu vor respecta noile prevederi ale Codului Audiovizualului care se referă la securitatea informațională, aceștia riscă sancțiuni graduale, de la amendă până la retragerea licenței. Astfel, se sancționează cu amendă de la 40 de mii de lei la 70 de mii de lei radiodifuzorii și distribuitorii de servicii care au încălcat aceste prevederi. Pentru încălcarea repetată amenda va constitui de la 70 de mii de lei la 100 de mii de lei. Retragerea licenței de emisie pentru încălcarea acestor prevederi se aplică doar după aplicarea graduală a sancțiunilor sub formă de amendă.

 

Fluxul de știri
0