Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soros se întoarce la politica britanică - susține un al doilea referendum pentru BREXIT

© REUTERS / Luke MacGregorGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Abonare
Miliardarul american de origine maghiară George Soros se confruntă cu noi acuzații de interferență în politica britanică, după ce a anunțat că susține o încercare de a promova un al doilea referendum Brexit în decurs de un an.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. În cadrul unui summit organizat de think tank-ul Consiliului European pentru Relații Externe, miliardarul american a declarat că UE se confruntă cu o "criză existențială", dar că britanicii ar trebui totuși să aibă șansa de a vota din nou asupra unui acord final Brexit și să rămână în UE în condițiile actuale.

George Soros - Sputnik Moldova
Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit - Noi dezvăluiri

Soros a fost foarte criticat în legătură cu donațiile sale de peste 800.000 de lire sterline (1.062.000 dolari) pentru campaniile pro-UE. Acestea au inclus 400.000 de lire sterline pentru Best for Britain, un grup de campanie fondat de Gina Miller, care a învins cu succes guvernul în ceea ce privește declanșarea articolului 50 — scrisoarea care lansează oficial procesul Brexit — fără consimțământul parlamentar.

"Cea mai mare parte a prejudiciului se resimte chiar acum, când Uniunea Europeană se află într-o criză existențială, dar atenția ei este redusă la negocierea unui acord de separare cu Marea Britanie. Aceasta este o propunere de pierdere-pierdere, dar ar putea fi transformată într-o situație câștig-câștig", a spus Soros.

În cele din urmă, este de datoria poporului britanic să decidă ce vrea să facă. Ar fi mai bine, totuși, dacă vor lua o decizie mai devreme decât mai târziu. Acesta este scopul unei inițiative numită "Cel mai bun pentru Marea Britanie", pe care o susțin. Cel mai bun pentru Marea Britanie a luptat pentru, și a ajutat să câștige, un vot parlamentar semnificativ, care include opțiunea de a nu părăsi deloc.

Predicții sumbre: Europa va fi lovită de o mare criză>>>

"Acest lucru ar fi bun pentru Marea Britanie, dar ar face și Europei un serviciu excelent prin respingerea Brexit și nu crearea unei găuri greu de astupat în bugetul european. Dar publicul britanic trebuie să își exprime sprijinul cu o marjă convingătoare pentru a fi luat în serios de Europa".

Fluxul de știri
0