Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Soros va pompa milioane de lire pentru a împiedica Brexit - Noi dezvăluiri

© AP Photo / Olivier Hoslet, Pool PhotoGeorge Soros
George Soros - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizaţia „Best for Britain", care este pro-UE şi anti-Brexit, va lansa o campanie, finanțată în mare parte de Soros, pentru împiedicarea retragerii Regatului Unit din bloc, scrie presa britanică.

BUCUREŞTI, 25 mai — Sputnik, Doina Crainic. Miliardarul globalist George Soros a fost adesea acuzat de amestecul în procesele democratice și treburile interne ale mai multor state prin intermediul organizațiilor sale nonguvernamentale (ONG-uri), pentru a-și pune în aplicare agenda privind imigraţia.

Brexit - Sputnik Moldova
Brexit, o nouă analiză: Cum vor fi afectate nivelul de trai, salariile și prețurile

Organizaţia „Best for Britain", care este pro-UE şi anti-Brexit, intenționează să lanseze o campanie, finanțată în mare măsură de Soros, pentru împiedicarea retragerii Regatului Unit din bloc, potrivit informaţiilor dintr-un dosar „scurs" în presă, publicat ieri de ziarul britanic Daily Mail.

Ziarul anunță că organizaţia va lansa o campanie care va dura șase luni, ale cărei costuri se ridică la 5,6 milioane de lire sterline (în jur de 7,5 milioane dolari) pentru a submina și împiedica procesul Brexit.

Soros va acorda o mare parte din finanțarea necesară pentru campanie, se dezvăluie în dosar.

George Soros - Sputnik Moldova
Politică
Soros: UE, în pragul colapsului, iar Rusia, „putere naţionalistă renăscută”

În plus, dosarul de 26 de pagini „scurs" în presă, care scoate la iveală strategia de campanie, mai dezvăluie că se va urmări convingerea deputaţilor să voteze împotriva oricărui acord de ieșire propus de premierul Theresa May.

„Nu ne-am ascuns niciodată agenda. Scopul nostru ca organizație este acela de a împiedica Brexitul în mod democratic", a declarat pentru Daily Mail un purtător de cuvânt al organizaţiei.

În campanie se va susţine ideea că ieşirea din UE ar putea pune „în primejdie securitatea națională" a Marii Britanii și că Brexit este de vină pentru reducerea fondurilor pentru consiliile locale.

Parlamentarul și fostul ministru Owen Paterson a criticat aspru încercarea lui George Soros de a menține Marea Britanie blocată în UE.

„Planul cinic de a manipula alegătorii britanici și de a împiedica Brexit a fost acum dat la iveală. Votanții din întreaga ţară vor fi dezgustați să afle că George Soros crede că își poate cheltui averea pentru a determina direcția țării noastre măreţe. Colegii mei din parlament, indiferent că sunt pro sau contra rămânerii [în UE], trebuie să denunțe această încercare obraznică de a submina democrația noastră", a declarat Owen Paterson pentru Daily Mail.

George Soros - Sputnik Moldova
Politică
Mircea Diaconu: “Soros nu mai știe cum îl cheamă, dar are o armată nevăzută”!

George Soros a donat grămezi de bani pentru „Best for Britain", pe lângă alte organizaţii similare care au primit finanţare prin intermediul ONG-ului Fundația pentru o Societate Deschisă, ceea ce a atras critici dure pentru încercarea sa de a interveni în procesele democratice pentru a-şi pune în aplicare agenda personală și a-şi urmări interesele de afaceri.

De asemenea, Soros a fost acuzat de amestecul în alegerile parlamentare din Ungaria de luna trecută, Budapesta susţinând că miliardarul a angajat peste 2.000 de persoane pentru „amestecul" în alegeri.

Schimbare de macaz: Londra va convinge țări candidate să adere la UE>>>

În iunie, guvernul ungar urmează să prezinte Parlamentului un proiect de lege care prevede împiedicarea organizațiilor nonguvernamentale pro-imigraţie ale lui Soros să activeze în țară.

Fluxul de știri
0