Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul respinge proiectul lui Igor Dodon privind modificarea Legii Drapelului de Stat

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul respinge proiectul președintelui Igor Dodon de conferire a statutului legal unuia dintre drapelele istorice din perioada domniei lui Ștefan cel Mare şi Sfânt.

CHIȘINĂU, 31 mai — Sputnik. Cabinetul de Miniștri a examinat proiectul de lege înaintat Legislativului de președintele Igor Dodon privind completarea Legii cu privire la Drapelul de Stat al Republicii Moldova.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Societate
Ce planuri are Igor Dodon de Ziua Drapelului de Stat, 27 aprilie

Pe data de 27 aprilie, de Ziua Drapelului Național, șeful statului a anunțat decizia Comisiei Naționale de Heraldică de pe lângă Președintele Republicii Moldova care a aprobat conferirea statutului legal de simbol național istoric al Republicii Moldova drapelului purtat de Ștefan cel Mare în ziua de 12 septembrie 1485 și că a înaintat și un proiect de modificare a legii.

Guvernul a venit cu mai multe obiecții pe care le-a specificat în nota informativă, precizând că ”iniţiativa legislativă în forma actuală nu poate fi acceptată”.

Proiectul înaintat de președinte propune completarea Legii privind Drapelul de Stat al Republicii Moldova cu un nou capitol (capitolul IV), denumit „Însemne vexilare cu statut de simbol naţional istoric", ale cărui norme se referă la definirea însemnului vexilar cu statut de simbol naţional istoric şi la acordarea statutului de simbol naţional istoric al Republicii Moldova.

Scopul proiectului de lege înaintat consta în conferirea statutului legal unuia din drapelele istorice din perioada domniei lui Ștefan cel Mare şi Sfânt, şi anume drapelul care a fost purtat de către Ştefan cel Mare, ca simbol domnesc, în ziua de 12 septembrie 1485, la omagiul de la Colomeea.

Fluxul de știri
0