Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ca în sânul lui Dumnezeu: Tarife mai mici la energia electrică - Iată ce promite ANRE

© Sputnik / Evghenii PanasencoЭлектричество
Электричество - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritatea de reglementare a prețurilor în energetică a anunțat că tarifele pentru curentul electric vor scădea semnificativ: cu tocmai 13-10 la sută.

CHIŞINĂU, 29 mai — Sputnik. Agenția Națională de Reglementare în Energetică este pe cale să micșoreze tarifele la energia electrică. Presa locală scrie că această micșorarea s-ar datora aprecierii leului în raport cu dolarul — valuta cu care este procurată energia electrică. Cel puțin aceasta este explicația oficială a ANRE.

Astfel, clienţii Gas Natural Fenosa ar urma să plătească cu aproape 13 la sută mai puțin decât o fac în prezent. În același timp, consumatorii din nordul țării ar putea achita cu 10 la sută mai puțin pentru curentul electric.

ANRE - Sputnik Moldova
Societate
După zilele de odihnă, ANRE vine cu o veste proastă pentru șoferi

În prezent, consumatorii casnici care consumă curentul electric livrat de Gas Natural Fenosa achită un leu și 99 bani pentru un kilowatt oră. După întâi iulie, ei ar putea plăti un leu și 77 de bani.

Tarife noi vor achita și clienții companiei Furnizare Energie Electrică Nord.

Consumatorii casnici vor scoate din buzunare câte un leu și 91 de bani pentru un kilowatt oră, față de doi lei și 12 bani cât plătesc acum.

Potrivit ANRE, factorii care au dus la ieftinire au fost aprecierea leului în raport cu dolarul și o nouă metodologie de calculare a tarifelor care a intrat în vigoare în 2017.

Unii experți au menționat însă că această ieftinire ar putea fi dictată și de unele calcule electorale, dat fiind că la sfârșitul anului vom avea alegeri parlamentare.

Fluxul de știri
0