Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Unele suplimente alimentare sunt inutile - dovada oamenilor de știință

CC0 / Pixabay / stevepb / Pastile - poză simbol
Pastile - poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Majoritatea suplimentelor alimentare populare comercializate în farmacii nu au niciun impact asupra sănătății omului, afirmă oamenii de știință canadieni în baza cercetărilor efectuate.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Specialiștii canadieni de la Universitatea din Toronto au fost solicitați să se pronunțe asupra eficacității celor mai vândute suplimente alimentare în farmacii, scrie Sputnik France, cu referire la revista Science Daily.

Ciocolată - Sputnik Moldova
Important: Ce tip de ciocolată este bun pentru sănătate şi de care să ne ferim
 

După ce au analizat rezultatele studiilor publicate între anii 2012 și 2017, aceștia au constatat că vitaminele C și D, precum și calciu, care se găsesc în cele mai răspândite suplimente alimentare nu au niciun impact asupra sănătății omului.

În același timp, studiile lor au arătat că vitamina B9 și vitamina B, fiind în combinație, sunt capabile să reducă riscul maladiilor cardio-vasculare. 

„Un regim alimentar sănătos este modul cel mai sănătos de a avea cantitatea suficientă de vitamine și minerale. Până în prezent, niciun studiu asupra suplimentelor alimentare nu au arătat ceva mai eficient decât porțiile echilibrate de alimente vegetale mai puțin transformate, în special legumele, fructele și nucile”, a conchis David Jenkins, autorul cercetării.

Fluxul de știri
0