Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moscova a luat atitudine în cazul jurnalistului asasinat la Kiev

© Sputnik / Максим Блинов / Accesați arhiva multimediaМИД России
МИД России - Sputnik Moldova
Abonare
Rusia le-a cerut autorităților ucrainene să depună toate eforturile pentru investigarea cât mai operativă a asasinării jurnalistului rus Arkadi Babcenko.

CHIȘINĂU, 30 mai — Sputnik. Comitetul de Anchetă al Federației Ruse a inițiati o cauză penală privind asasinarea jurnalistului Arkadi Babcenko, cetățean rus, pe teritoriul Ucrainei.

Babcenko a fost ucis marți, noaptea târziu. Ministerul rus de Externe i-a cerut Kievului să investigheze minuțios și operativ acest caz.

Reprezentantul Permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a menționat că jurnaliștii independenți și cei de opoziția sunt uciși în Ucraina — crimele nu sunt anchetate, iar acuzațiile sunt întotdeauna direcționate spre Moscova, scrie RIA Novosti.

Duma de Stat a Federației Ruse - Sputnik Moldova
Rusia
Duma de Stat cere eliberarea necondiționată a directorului RIA Novosti Ucraina

Președintele Comisiei pentru Politici Informaționale din cadrul Consiliului Federației Ruse, Alexei Pușkov, a opinat că uciderea lui Babcenko „reprezintă o nouă provocare sângeroasă".

Senatorul Franz Klințevici a calificat crima drept o provocare, menită să aducă relațiile dintre Moscova și Kiev la etapa „pre-explozie".

Ombudsmanul pentru drepturile omului din Rusia, Tatiana Moskalkova, i-a cerut omologului său ucrainean, Ludmila Denisova, să preia controlul investigației în cazul uciderii jurnalistului rus în Ucraina.

Totodată, Uniunea jurnaliștilor din Rusia și-a exprimat indignarea față de uciderea jurnalistului Arkadii Babcenko.

„Este regretabil că jurnaliștii mor în timp ce își îndeplinesc datoria profesională. Indiferent de naționalitate sau opinie, cu toții sunt jurnaliști și caută să obțină informații — nu pot fi uciși pentru asta", a subliniat Uniunea într-o declarație citată de RIA Novosti.

Amintim că membrul colegiului Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, deputatul Radei Supreme Anton Gherașcenko, a anunțat ieri într-o postare pe pagina sa de Facebook că, noaptea târziu, jurnalistul rus Arkadi Babcenko a fost împușcat de mai multe ori în spate, pe scara blocului în care locuia. Victima se întorcea acasă după ce ieșise la magazin după pâine.

Potrivit oficialului, jurnalistul a murit în ambulanță în drum spre spital.

Fluxul de știri
0